ENSIMMÄINEN PIETARIN KIRJE 4:6

“Ilosanoma julistettiin niillekin, jotka ovat jo kuolleet, jotta he Jumalan silmissä eläisivät Hengessä, vaikka ovatkin ihmisten silmissä kuolleita.”

Joskus saamme aikaan juuri niitä asioita, joita eniten haluaisimme välttää. Se, mitä usein pelkäämme ja silti saamme aikaan, on erillisyys toisistamme. Tunnemme olevamme kaukana niistä, jotka ovat erilaisia kuin me, niistä, joita pidämme “toisina”. Tunnemmeolevammeerilläänniistä,jotkaovateläneetmeitäennen.Joskustunnemme olevamme erossa Jumalasta. Jotkut ihmiset ovat mielestämme tavoittamattomissa. Joskus tunnemme olevamme itse ulottumattomissamme pimeyden, yksinäisyyden ja

pelon takia.

Tällä raamatunkohdalla on meille syvällinen viesti. Jeesus laskeutuu pimeyteen, paikkoihin, joita eniten pelkäämme, tuomaan meidät kuolemasta elämään. Ne, joita pimeys kuluttaa, kuulevat hyvän sanovan ja heidät tuodaan Jumalan kirkkauden valoon. Kuolleet herätetään uuteen elämään, joka todistaa Jumalan ihmeistä.

Monet ihmiset voivat olla fyysisesti elossa, mutta he eivät todella elä. On niitä, jotka elävät olosuhteiden, tilanteiden ja huolien saartamina. Evankeliumi antaa ihmisille uuden elämän – Jumala muuttaa umpikujat käännekohdiksi, hylkäämisen hyväksymiseksi, kuoleman uudeksi elämäksi. Hän sanoo, ettei kukaan ole pelastuksen ulkopuolella. Ei ole olemassa syntiä, jota Jumala ei anna anteeksi, koska parannus on totta. Heitä, joiden kohdalla me luovutamme ja menetämme toivomme, Jumala ei lakkaa etsimästä. Kun heidät löydetään, Jumala juhlii: ”Iloitkaa kanssani, koska löysin lampaan, joka oli kadonnut.” (Luukas 15:6).

Jumalan anteliaisuus tulvii sellaisella voimalla, että kuolemakin pyyhitään pois. Vaikka emme täysin ymmärrä pelastuksen mekanismeja, meidät kohtaa hän, joka antaa kuolleille elämän.

Kun ihmiset kääntyvät pois, Jumala toivottaa tervetulleeksi. Missä me haluamme tuomita, Jumala kutsuu rakastamaan. Vaikka ruumis väistämättä kuolee, henki elää. Tämä kutsuu elämään Jumalan normien mukaan eikä kuihtua omiemme mukana. Rukoile tänään viiden läheisesi puolesta; että Henki, joka ylittää kaikki rajat välittääkseen sanoman Hänen rakkaudestaan saavuttaisi heidät.

Kun rukoilet viiden läheisesi puolesta tänään, muista, että kukaan ei ole Jumalan läsnäolon ja lupauksien ulkopuolella.

Muita blogitekstejä