Psalmi 84:2–5

Kuinka ihanat ovat sinun asuinsijasi, Herra Sebaot!

Minun sydämeni nääntyy kaipauksesta,
kun se ikävöi Herran temppelin esipihoille. Minun sieluni ja ruumiini kohottaa riemuhuudon, kun tulen elävän Jumalan eteen.

Herra Sebaot,
minun kuninkaani ja Jumalani! Sinun alttarisi luota
on varpunenkin löytänyt kodin, pääskynen pesäpaikan,
jossa se kasvattaa poikasensa.

Miten onnellisia ovatkaan ne,
jotka saavat asua sinun huoneessasi! He ylistävät sinua alati. (sela)

 

Olemme tottuneet sellaiseen ajatukseen, että koska Jumala on kaikkialla, niin sillä ei ole merkitystä, missä hänet kohtaamme. Vuori on aivan yhtä hyvä paikka kuin kirkko, makuuhuone tai pyhäkkö. Ja kuitenkin koemme outoa vetoa erityisiin paikkoihin, joissa olemme kokeneet Jumalan läsnäolon perustavalla tavalla ja joita kutsumme ’ohuiksi paikoiksi’.

Tämä psalmi puhuu Jerusalemin temppelistä juuri tällaisena erityisenä paikkana, Jumalan asuinsijana. Kirjoittajan matka kohti Jumalan temppeliä ja alttaria on matka Jumalan sydämeen, pyhiinvaellus Jumalan läsnäoloon. Tämä psalmi ei käsittele rakennuksia, niin tärkeitä kuin ne ovatkin, vaan läheisyyttä ja syvää kaipausta siihen läheisyyteen, josta olemme jo puhuneet. Kyse on laulusta, joka kutsuu: ”Tule kanssani, lähtekäämme löytöretkelle, etsimään ja kohtaamaan.”

Kun rukoilemme tänä aikana helatorstaista helluntaihin ’tulkoon sinun valtakuntasi’ sekä omalla kohdallamme että niiden kohdalla, joiden puolesta rukoilemme ja joita rakastamme, pyytäkäämme Jumalaa käyttämään meitä näille ihmisille lähetettävinä kutsukirjeinä, joiden kautta he voivat vastaanottaa Jumalan tervetulotoivotuksen kenties ensimmäistä kertaa.

Tule, Pyhä Henki, ja osoita minulle tie, jota tulla kotiin; Osoita _______________ (ystävilleni),
että odotat heitä avosylin.

Muita blogitekstejä