ENSIMMÄINEN PIETARIN KIRJE 1:12

”Heille paljastettiin, ettei näitä asioita ollut tarkoitettu heille itselleen vaan teille. Nyt tämän saman ovat kertoneet teille ne, jotka taivaasta lähetetyn Pyhän Hengen vallassa julistivat ilosanomaa. Tätä kaikkea enkelitkin haluaisivat kumartua kurkistamaan.”

Jokainen ihminen etsii elämälleen tarkoitusta. Jokainen meistä kulkee elämänsä läpi etsien jotakin. Ehkä kaipaamme rakastetuksi tai hyväksytyksi tulemista, tai sen näkemistä, mitä todella olemme. Ehkä toivomme, että ymmärtäisimme itse, keitä olemme ja miksi olemme täällä maan päällä. Me haluamme päästä lähemmäs Jumalaamme ja Luojaamme, vaikka emme itse tiedostaisikaan sitä. Meillä on kaipuu merkitykseen, koska Jumala on tehnyt meidät sellaisiksi. Ja vain hänen antamansa merkitys täyttää etsimisemme. ”Jumala, sinä olet luonut meidät omiksesi, ja levoton on sydämemme, kunnes se sinussa löytää levon.”, kuten Augustinus kirjoitti usein lainatuissa sanoissaan.

Jokainen, joka on elänyt, on tuntenut rakkauden kivun. Tämän päivän jakeessa Pietari puhuu profeetoista. Hekin ovat etsineet: “ja tutkineet, mihin ja millaiseen aikaan heissä vaikuttava Kristuksen Henki viittasi” (1. Piet. 1:11). Vaikkei Jeesus ollut vielä syntynyt, Pyhä Henki oli heidän kanssaan, antoi heidän aavistaa Jumalan suurimman lahjan, Kristuksen Jeesuksen – Jumalan kanssamme.

Nyt hänet on nostettu esiin, hyvä sanoma on julistettu; meitä palvellaan, me voimme oppia profeetoilta, jotka pyrkivät lähemmäs Jumalaa yli kaksi ja puoli tuhatta vuotta sitten. Jumalan ihme on, että me emme vain julista hänen lupauksiaan niille, jotka ovat ympärillämme, vaan voimme muodostaa ketjun, joka voi auttaa etsijöitä kauan sen jälkeen, kun meidän aikamme on ohi.

Hämmästyttävin uutinen on, että se mitä eniten kaipaamme, annetaan meille ilmaiseksi. Jumala, jota etsimme, ei vain tullut luoksemme ja elänyt kanssamme; vaan kuoli puolestamme! Me olemme saaneet hyvät uutiset Pyhältä Hengeltä, suoraan taivaasta! Jopa enkelit tuntevat kaipausta katsoakseen lähempää meidän pelastuksemme ihmettä.

Tämän lahjan kautta meidät kaikki pelastetaan. Profeetat etsivät sitä. Enkelit kaipaavat nähdä sen! Jumala tietää, että kaipaamme hänen läsnäoloaan, mutta meidän kaipauksemme on vain kalpea aavistus hänen kaipauksestaan meitä kohtaan. Siksi hän lähetti Poikansa. Siksi hän antaa meille Henkensä.

Kun ajattelet niitä viittä, jotka ovat rukouksissasi, mitä huomaat heidän kaipauksestaan? Miten sinä voisit loistaa valona, kuten profeetat Vanhassa testa- mentissa, joka auttaisi ohjaamaan ihmisiä kohti aarretta, jota he etsivät? Miten sinun etsintäsi – joka jatkuu koko elämäsi ajan – osoittaa enemmän ja enemmän kohti Jumalaa, joka ojentaa kätensä meille ja toivoo, että tarttuisimme siihen?

 

Muita blogitekstejä