Helatorstain ja helluntain välisinä päivinä kristityillä on ollut tapana jo satojen vuosien ajan pitää rukouksen keskiössä samat asiat ensimmäisten kristittyjen kanssa. Kristuksen viimeinen ohje oppilailleen taivaaseen astumisen päivänä oli “odottaa Isän antaman lupauksen toteutumista” (Ap.t. 1:4).

“Sitten apostolit lähtivät mäeltä, jolla olivat olleet. Sen nimi on Oliivimäki… Kaupungissa he menivät majapaikkaansa ja nousivat yläkertaan, missä heidän huoneensa oli… Yksimielisesti he kaikki keskittyivät rukoilemaan. He rukoilivat yhdessä joukkoonsa kuuluvien naisten sekä Marian, Jeesuksen äidin, ja Jeesuksen veljien kanssa.” Ap.t. 1:12–14

Ohje Pyhän Hengen odottamisesta oli tärkeä, koska ilman Hengen vahvistavaa läsnäoloa on mahdotonta olla Kristuksen uskollinen todistaja. Me tarvitsemme tätä Isän lahjaa ollaksemme niitä ihmisiä, joiksi Kristus kutsuu meidät olemaan. Henki ei siis ole joitain yksityisiä kokemuksia varten vaan elämämme takia, elämälle Kristukselle tässä maailmassa.

Tulkoon sinun valtakuntasi -kampanja rohkaisee jokaista pitämään viittä ihmistä erityisellä tavalla mielessä näiden päivien ajan; niin että Isän lahja voisi tehdä työtä meidän kauttamme heidän hyväkseen ja koskettaa heidän elämäänsä. Rohkaisen sinua viettämään muutaman hetken pohtiessasi, keiden puolesta erityisesti haluaisit rukoilla näinä päivinä.

Johdanto

Tämä Novena on tarkoitettu avuksi odottaessasi luvattua Isän lahjaa, se keskittyy yhdeksään jakeeseen ensimmäisestä Pietarin kirjeestä – hänen, joka oli läsnä yläsalissa. Joka päivä tarkastellaan yhtä jaetta ja annetaan sen muovata meitä. Ensimmäinen Pietarin kirje on yksi lempikirjoistani, ja siitä nousee myös Lambeth Conferencen tämän vuoden teema. Se on kirja, joka avaa sydämemme Jumalalle ja nostaa silmämme katsomaan koko maailmanlaajaa Jumalan perhettä.

Kiitän Anna Heslopia , joka on tehnyt vaikuttavat kuvat joka päivälle. Rukoilen, että nämä sanat ja kuvat yhdessä avaavat sinulle tilaa Isän lahjan odotukseen.

Muita blogitekstejä