”Tiedät sen tunteen, kun sinulle tärkeä asia on kadonnut, olkoonpa kyse sitten avaimista, puhelimesta tai vaikkapa lompakosta. Kadoksissa oleva asia painaa mieltäsi, kunnes löydät sen. Löytämisen riemua on vaikea kuvailla.”  Se löytyi mediamissio 2022 

Tänä syksynä evankeliumi kuuluu ja näkyy 19.9.-16.10.2022. katukuvassa ja eri medioissa poikkeuksellisen paljon. Seurakunnissa eri puolella Suomea järjestetään satoja tilaisuuksia, joihin ihmisiä kutsutaan kuulemaan tarinoita löytämisen riemusta ja kohtaamaan Jeesusta. 2,2 miljoonaan kotitalouteen jaetaan ilmainen Se löytyi -kirja, joka kertoo kristinuskon ydinasioista ja kuudentoista henkilön tositarinat siitä, miten usko muutti heidän arkensa ja antoi elämälle merkityksen. Tarinat löytyvät toki myös videoina YouTubesta ja kampanjasivuilta http://www.seloytyi.fi/

Olen innoissani siitä, että olemme Kohtaamispaikka yhteisönä mukana tässä lähes 400:n muun seurakunnan ja järjestön kanssa järjestävässä valtakunnallisessa mediamissiossa. Kampanjan tarkoituksena on kutsua ihmiset ”tulemaan ja näkemään” sen, minkä olemme itse löytäneet. Toimimme oikeastaan samalla tavalla kuin Jeesuksen seuraajat ovat alusta alkaen toimineet. 

Filippus tapasi Natanaelin ja sanoi hänelle: »Me olemme löytäneet sen, josta Mooseksen laki ja profeettojen kirjat todistavat! Hän on Jeesus, Joosefin poika Nasaretista.» »Nasaretistako?» Natanael kysyi. »Voiko Nasaretista tulla mitään hyvää?» »Tule, niin näet», sanoi Filippus. Joh.1:45-46 

Jeesuksen kohtaaminen ja näkeminen on kaiken hengellisen elämän alku. Tulla ja nähdä, kuka Jeesus oikein on. Kohdata hänet itse henkilökohtaisesti. Katsella Jeesusta, kuunnella Jeesusta ja kohdata hänen persoonansa. Nähdä kuka hän on, mitä hän tekee ja antaa hänen vakuuttaa meidät itsestään. 

Tulla ja nähdä Jeesus ei ole vain hengellisen elämän alkupiste, vaan se on kaiken hengellisen elämän keskipiste – hänen näkemisensä ja kohtaamisensa päivittäin. Jeesus on kaiken elämän lähde ja meidän tehtävämme on, kuten evankelista Johannes myöhemmin kirjoittaa: ”pysyä kiinni hänessä” (Joh.15). Suunta elämässämme on oikea, jos näemme edessämme Jeesuksen ristiinnaulittuna ja ylösnousseena Vapahtajana. 

Me emme voi synnyttää uskoa yhdessäkään ihmisessä – uskon syntyminen on aina alusta loppuun asti Pyhän Hengen työtä ja hyvä niin. Mutta voimme tehdä samalla tavalla kuin kristityt läpi historian ovat tehneet. Kutsua ystäviämme, naapureitamme ja sukulaisiamme: tule näe. Kertoa siitä, mitä olemme itse löytäneet, kun olemme löytäneet Jeesuksen. 

Lokakuun Kohtaamispaikka-illat 2.10. / 16.10. / 30.10. ovat erityisiä kutsuiltoja otsikolla: Löysin Jeesuksen. Kenet sinä voisit kutsua mukaan? Tai kenelle sinä voisit kertoa oman tarinasi Jeesuksen löytymisestä tai löydetyksi tulemisesta. Nyt on sille hyvä hetki. 

Mika Falk, Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja 

Muita blogitekstejä