Saatat kantaa epävarmuutta siitä, mitä isäsi sinusta ajattelee. Ehkä hän ei ole koskaan sanonut tai osoittanut rakkauttaan sinua kohtaan. Kohdatessasi isäsi, nousee sielun syvyyksistä kalvava kysymys: kelpaanko hänelle. Ehkä jokin isän sana, tulkittu ilme ja asenne on polttoraudan tavoin isketty sielusi syvimpiin muistoihin. Etsit vastausta itsestäsi, kokemuksistasi ja tunteistasi. Ja joudut rehellisesti toteamaan, ettet ole rakkauden arvoinen. Et ole ollut niin isin kiltti tyttö tai poika, että ansaitsisit isän rakkauden. Mutta voiko rakkautta ostaa? Voiko rakkautta ansaita? Ihmisten rakkaus on usein valitettavan ehdollista. Rakastan sinua, jos…

Ehkä tiedostamatta samat kysymykset ja epävarmuus ovat hiipineet jumalasuhteeseesi. Et ole varma Hänen rakkaudestaan. Ehkä olet vain toisen luokan kristitty, jota Jumala pyrkii sietämään. Ehkä Jumalan paikalla kummitteleekin oma isäsi. Mistä voit tietää Jumalan ajatuksista sinua kohtaan? Miten voit tulla vakuuttuneeksi Hänen rakkaudestaan? Voitko vakuuttua ja olla varma, että Jumala rakastaa sinua?

Sitä sinun ei tarvitse arvailla, sillä Jumala sanoo ajatuksensa. Hän kertoo Sanassaan, mitä sisimmässään ajattelee. Hän ei ole hiljaa. Hän on ilmaissut rakkautensa. Hän on sanonut, että olet Hänelle rakas. Että olet arvokas Hänen silmissään. Hän on jo ennen maailman luomista valinnut sinut olemaan hänen edessään rakastettu ja hyväksytty Kristuksessa. Hän TAHTOO osoittaa rakkautensa. Hän tahtoo puhdistaa sinut. Hän tahtoo antaa syntivelkasi anteeksi, olkootpa ne minkä nimisiä tahansa. Hän tahtoo siunata elämäsi. Hän tahtoo luoda sinut uudeksi Pyhän Henkensä työn kautta. Ja Hän tahtoo viedä sinut kerran iankaikkiseen elämään, Taivaan kotiin. Hän tahtoo, sillä Hän rakastaa sinua.

Jumala ei ole ainoastaan kertonut rakkaudestaan ja tahdostaan. Hän on myös osoittanut rakkautensa teoissaan. Hän lähetti Jeesuksen osoittaakseen rakastavansa sinua. Hän uhrasi Poikansa, pelastaakseen sinut. Siinä näet Hänen rakkautensa suuruuden ja hinnan. Älä siis ole epävarma siitä, mitä Jumala sinusta ajattelee. Älä epäile Hänen rakkauttaan, vaan usko ja ota vastaan. Suostu rakastettavaksi armosta. Usko, vaikka koet ettet ole sen arvoinen. Sitä sinä et olekaan. Et ole ollut etkä tule koskaan olemaan. Rakkautta ei voi ostaa. Sillä ei ole hintaa. Tai oikeammin, sen hintana on Kristuksen sovintoveri. Hän rakastaa, koska rakkaus on Jumalan sydämessä sinua kohtaan. Koska Hän on valinnut sinut rakkautensa kohteeksi. Se on lahjaa. Se on armoa. Hänen rakkautensa ei muutu, sillä Hän ei muutu. Pysy siis rakkaudessa. Usko se itsellesi lahjana, armosta. Sillä koko elämäsi on kätketty Jeesukseen. Katso itseesi ja tulet olemaan epävarma. Katso Jeesukseen ja tulet vakuuttumaan Jumalan ansiottomasta rakkaudesta.

 

”Sinä suojaat minua edestä ja takaa, sinä lasket kätesi minun päälleni. Sinä tiedät kaiken. Se on ihmeellistä, siihen ei ymmärrykseni yllä.” Ps. 139:5–6

 

Juha Vähäsarja kirjoittaa hartauskirjassaan:

”Olet hänen rakas lapsensa, vaikket sitä oikein jaksaisi aina uskoakaan. Hän tietää kaiken, mitä tällä hetkellä elämässäsi tapahtuu ja mistä olet huolestunut. Hän tietää menneen ja tulevan. Hän on edeltä nähnyt päiviesi tapahtumat ja on jokaisena hetkenä luotettava Jumalasi. Ei tule niin pimeää, ettei hän näkisi. Ei tule niin epäselvää, ettei hän tietäisi. Ei tule niin vaikeaa, ettei hän auttaisi. Ei tapahdu sellaista syntiä, ettei veri puhdistaisi. Herran käsi on laskettu päällesi.”

Matti Vanhanen

Muita blogitekstejä