Isäni kertoi, kuinka hän lapsuudessaan oli laskenut pyörällä alas jyrkkää mäkeä, jonka alla odotti tiukka mutka. Katsoessaan ulkokaarteeseen hän oli hokenut hiljaa mielessään: ”Älä vain aja tuonne”. Kuten arvata saattaa, huonostihan siinä kävi. Toivottavasti hiihtäjät täällä Lahden MM2017 kilpaladuilla osaavat suunnata katseensa paremmin legendaarisessa J-mutkassa ennen stadionia. Katse pitää kohdistaa sinne, missä oikea tie tai latu kulkee – ei pöpelikköön. Ja aivan sama pätee kristityn elämässä.

Kun siis ympärillämme on todistajia kokonainen pilvi, pankaamme pois kaikki mikä painaa ja synti, joka niin helposti kietoutuu meihin. Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen, uskomme perustajaan ja täydelliseksi tekijään. Edessään olleen ilon tähden hän häpeästä välittämättä kesti ristillä kärsimykset, ja nyt hän istuu Jumalan valtaistuimen oikealla puolella.” (Heprealaiskirjeen 12. luku, jakeet 1-2)

Ratkaisevaa on siis kiinnittää katse Jeesukseen ja pysyä hänen valmistamallaan ladulla. Hän itse on tie, totuus ja elämä (Johanneksen evankeliumi 14. luku, 6. jae). Erityisen tärkeätä katseen kiinnittäminen on matkan haastavissa kohdissa. Siksi ehdotan sinulle: Kun seuraavan kerran löydät itsesi riitelemästä, katso oman napasi sijaan Jeesusta. Tai kun sinulla on vaikeuksia saada voimat riittämään työhön, perheeseen ja vapaaehtoistehtäviin, älä vilkuile omiin mahdollisuuksiisi vaan katso Jeesuksen.

Jukka-Pekka Vehkala, 37-vuotias perheellinen seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä

 

 

Muita blogitekstejä