Lahden Kohtaamispaikka ry:n tilanne on herättänyt keskustelua mediassa. Olemme hyvin pahoillamme tilanteeseen johtaneesta kehityskulusta. Ymmärrämme keskustelun paljastaman hämmennyksen ja ristiriidat. 

Kohtaamispaikka-toiminta alkoi vuonna 1998 Joutjärven seurakunnassa vastaten työikäisten ja lapsiperheiden tarpeisiin. Kohtaamispaikka-toiminta oli siis seurakunnan työmuoto, josta vastasi kirkkoherra ja käytännön järjestelyistä lähetyssihteeri. Myöhemmin mukaan tuli Päijät-Hämeen Kansanlähetys. Kävijöiden lukumäärän lisääntyessä työntekijän tarve kasvoi. Seurakuntayhtymän talous ei mahdollistanut uuden henkilön palkkausta, joten toimintaan sitoutuneet ihmiset perustivat kannatusyhdistyksen ja työntekijä palkattiin lahjoitusvaroin. Näin seurakunnan työmuotona alkanut toiminta muuttui yhteistyöksi seurakunnan kanssa vuonna 2006. 

Valitettavasti seurakuntaneuvoston päätöksellä yhteistyö seurakunnan kanssa päättyi vuonna 2017. Saimme kuitenkin jatkaa tilojen käyttöä ja seurakunnan antama toiminta-avustus säilyi vuoteen 2020 asti. Syyskuussa 2022 joudumme lähtemään myös Joutjärven kirkon tiloista. Perusteena esitettiin seurakunnan tarve tiloille sekä väite, että toimimme tasa-arvolain vastaisesti. Hyväksymme sukupuolesta riippumatta erilaisiin tehtäviin sekä naisia että miehiä. Tämä koskee myös ehtoollisen asettamista ja jakamista. 

Toimintamme piirissä on 400 ihmistä, joista kolmannes on lapsia. Tahdomme olla kertomassa  Jeesuksesta niin, että jokainen oppisi tuntemaan hänen rakkautensa. Kohtaamispaikka-illat toteutetaan parin työntekijän ja kymmenien sitoutuneiden vapaaehtoisten voimin. Illat kokoavat meidät yhteen kiittämään Jumalaa ja kuulemaan Raamatun opetusta. Meille on tärkeää, että lapsille on omaa ikäkautta vastaavaa ohjelmaa. Kerran kuukaudessa vietämme ehtoollista, josta vastaavat yhteisön toimintaan osallistuvat papit. 

Haluamme edelleen olla rakentamassa evankelisluterilaista kirkkoa. Olemme sitoutuneet kirkon opetukseen ja järjestykseen. Paikallisena jumalanpalvelusyhteisönä haluamme vastata ihmisten tarpeisiin eri elämäntilanteissa ja toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi Kohtaamispaikkaan. Toivomme, että Lahden evankelisluterilaisten seurakuntien keskuudesta löytyy tilaa Kohtaamispaikalle 

Lahden Kohtaamispaikka ry 

Hallituksen puheenjohtaja Ulla Töyrylä ja muut hallituksen jäsenet.

Kerro ajatuksistasi ja esitä kysymyksiä hallitukselle & suunnittelutiimille

Kannustamme kohtaamispaikkalaisia käymään avointa keskustelua siitä, mitä tilanteemme ja mediassa käyty keskustelu on sinussa herättänyt. Voit ottaa yhteyttä hallituksen tai suunnittelutiimin jäseniin tai työntekijöihin. Erityisesti pyydämme tätä, jos jokin kysymys kaipaisi mielestäsi selkeästi vastausta tai selvennystä. Kokoamme esitetyt kysymykset luottamuksellisesti ja pyrimme vastaamaan niihin parhaamme mukaan.

Kysymyksiä voit laittaa: Ulla Töyrylä, puheenjohtaja, ullaktoyryla@gmail.com

Muita blogitekstejä