Minulla oli etuoikeus käydä tutustumassa Holy Trinity Brompton (HTB) seurakunnan toimintaan ja Alfan päämajaan Lontoossa. Osallistuin yhdessä muutamien suomalaisten kanssa Alfan kansainväliseen konferenssiin, jossa sukelsimme syvälle Alfan dna:n ymmärtämiseen.

Oli sykähdyttävää ja syvästi hoitavaa astua sisälle seurakuntaan, jossa vieraanvaraisuus, rukous, Jeesuksen ylistäminen ja Jumalan missiossa mukana oleminen läpäisivät kaiken – ei vain seurakunnan strategia paperissa, vaan arjessa ja toiminnassa. Jumalanpalveluksissa oli kaikenikäisiä, mutta nuorten aikuisten osuus oli silmiinpistävän suurin. Siis juuri se ikäluokka, jonka tavoittamisessa seurakunnat ympäri Suomea kipuilevat ja jotka eroavat kirkosta hanakasti. 

Mitä HTB:llä oli tehty toisin? 

Reseptiä voisi pitää varsin yksinkertaisena ja olisin yllättynyt, jos samaa ei saataisi toimimaan myös Suomessa ja Kohtaamispaikassa. 

1) Seurakunta tahtoi tavoittaa uskosta osattomia nuoria aikuisia (toki myös muun ikäisiä) ja uskoi, että tämä oli heille annettu tehtävä. He olivat valmiit panostamaan nuorten aikuisten tavoittamiseen paljon resursseja.

2) Jatkuva rukous ja luottamus Pyhän Hengen johdatukseen mission toteuttamisessa.

3) Johtajiksi nuorten aikuisten tavoittamiseen kutsuttiin ja koulutettiin ensisijaisesti nuoria aikuisia. Heille annettiin mandaatti tehtävän hoitamiseen.

4) Koko seurakuntaa kutsuttiin, varustettiin ja rohkaistiin mukaan Jumalan missioon. “Kenet minä voisin kutsua mukaan tällä kertaa Alfaan”. Alfa ei ollut vain pienen porukan juttu, vaan koko seurakunta hengitti siinä mukana.

5) Alfa toimi käyttöjärjestelmänä ja väylänä, mitä pitkin Jumalasta kaukana olevat ihmiset pääsivät kohtaamaan Jeesuksen, ymmärtämään evankeliumin ja kokemaan Pyhän Hengen voiman. 

6) Alfa toimi myös käyttöjärjestelmänä siinä, miten se ohjasi uudet ihmiset heille sopiviin tehtäviin seurakunnassa yhteisessä missiossa.

Mieleeni painuivat syvälle erään pastorin sanat: “Suurin epäoikeudenmukaisuus maailmassa on, ettei ihminen kuule Jeesuksesta. Suurin rakkauden teko puolestaan on, kun joku kertoo ihmiselle Jeesuksesta.”

Kenelle sinä voisit osoittaa suurinta rakkautta? Kenet sinä voisit kutsua mukaan tällä kertaa Alfaan? Tai ehkä vielä paremmin muotoiltuna: kenen kanssa sinä voisit lähteä mukaan tällä kertaa Alfaan.

Jeesus sanoi: “Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen. Menkää, minä lähetän teidät kuin lampaat susien keskelle.” Luuk.10:2-3

Olen yhä vakuuttuneempi siitä, että Jeesus tahtoo lähettää aivan jokaisen seuraajansa kokoamaan satoa Hänen valtakuntaansa.

Mika Falk, Lahden Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja

 

 

Muita blogitekstejä