Epävarmuuden sietäminen on henkisesti kuluttavaa. Erityisen raastavaa se on silloin, kun panokset ovat kovat ja menettämisen pelko ei anna hetkeksikään rauhaa. Mieli yrittää luoda erilaisia mahdollisia skenaarioita lopputuloksesta ja valmistaa ottamaan vastaan tulevaa.  Ja kuitenkaan ei voi olla täysin varma siitä, varautuako juhlimaan vai itkemään yhdessä.

Olen opetellut vuosien varrella toimimaan Raamatun ohjeen mukaan, joka on kaiverrettuna kihlasormuksiimmekin. 

”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.” Fil.4:6-7

Onpa kyseessä sitten terveyteen, toimeentuloon, lasten elämään tai koko yhteisömme tulevaisuutta koskevat kysymykset niin ne kannattaa tuoda rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Ylivoimaisesti paras vastaus, jonka voimme epävarmuuden keskellä saada, on Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen. Rauha ei kerro siitä, että kaikki päättyy toivomallamme tavalla vaan, että asiat ovat Jumalan hyvissä käsissä ja siksi me voimme sietää epävarmuutta levollisin mielin. Jumalan antama rauha pitää meidät lähellä Jeesusta. Pääsemme kokemaan ja maistamaan sitä, mikä on totta joka hetki – Jeesus on kanssamme ja hänellä on kaikki valta Taivaassa ja maan päällä.

Kohtaamispaikkayhteisönä olemme kulkeneet jo jonkin aikaa epävarmuuden keskellä. Olemme kyselleet, missä Jumala on tarkoittanut yhteisömme toiminnan jatkumaan. Olemme kiitollisia siitä, että olemme voineet järjestää Kohtaamispaikka-toimintaa yli kahdenkymmenen vuoden ajan Joutjärven seurakunnan tiloissa. Tilojen käytön jatko on avoinna ja tulee Joutjärven seurakuntaneuvoston käsittelyyn marraskuun aikana. Toiveemme on, että voisimme jatkaa toimintaamme tulevaisuudessakin Jovilla.

Olemme laatineet kaksi adressia, joilla vetoamme Joutjärven seurakuntaneuvoston jäseniin, jotta toimintamme jatko turvataan, yhteisömme asema tunnustetaan ja voimme toimia tulevaisuudessakin Joutjärven kirkon tiloissa. Adresseista ensimmäinen on kaikille kohtaamispaikkalaisille. Toinen adressi on niille, jotka ovat Joutjärven seurakunnan jäseniä. Jos olet siis Joutjärven seurakunnan jäsen, allekirjoita molemmat. Adressit ovat allekirjoitettavissa paperisina Kohtaamispaikka -illoissa sekä sähköisesti alla olevista linkeistä. 

Mikäli Joutjärven kirkko ei tulevaisuudessa ole käytössämme, niin jatkamme toimintaamme niissä tiloissa, jotka Jumala on meille tarkoittanut.

Uskon vakaasti siihen, että epävarmuuden ajat ovat aina kutsu rukoukseen ja Jumalan kasvojen etsimiseen yhdessä. Olethan mukana tässä?

Mika Falk, Lahden Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja

Adressi kohtaamispaikkalaisille

Adressi Kohtaamispaikka-toiminnan turvaamisesta Joutjärven seurakunnassa ja Joutjärven seurakunnan tiloissa. Kohtaamispaikkalaiset.

Adressi Joutjärven seurakunnan jäsenille:

Adressi Kohtaamispaikka-toiminnan turvaamisesta Joutjärven seurakunnassa ja Joutjärven seurakunnan tiloissa.

Muita blogitekstejä