Joskus me ihmiset jäämme aivan kuin menneisyytemme vangeiksi. Toki voidaan sanoa, että jokainen ihminen koostuu menneisyytensä tapahtumista, opituista asenteistaan ja tottumuksistaan. On kuitenkin terveellistä tarkastella omaa elämäänsä siltä kantilta, että Jumala haluaa kuljettaa jokaista eteenpäin, avata uusia näköaloja, uusia mahdollisuuksia.

Jumala on maailmankaikkeuden Luoja ja Isä. Hän on ehtymätön luovuuden lähde ja Hänessä on ikuinen luovuuden lähde. Ei Herra varmastikaan halua, että annamme liiaksi menneisyytemme määrittää nykyisyyttämme. Ihminen muuttuu ja kehittyy jatkuvasti, oivaltaa uusia asioita itsestään ja elämästään. Oivaltaa uusia näkökulmia myöskin Jumalan olemuksesta, Hänen rakkaudestaan ja uutta luovasta voimastaan.

Saatat ajatella oman menneisyytesi perusteella: ”Olen tällainen, tämmöiset eväät sain elämääni. Näillä koitan pärjätä ja elää tämän elämäni.”
Haluan kuitenkin rohkaista sinua. Uskalla pysähtyä ja kuunnella, mitä Jumala haluaa sinulle sanoa. Ehkä Hän haluaa avata jonkin uuden oven elämässäsi. Jonkin sellaisen, jonka edessä saattaisit sanoa: ”Ei, en uskalla. Ei minusta ole tähän. Olen liian arka ja pelokas.”
Uskalla silti luottaa, että Hän, joka on aloittanut sinussa hyvän työnsä, myös vie sen päätökseen. Hän tahtoo siunata sinua, siunata elämääsi. Avata uusia mahdollisuuksia, uusia näköaloja. Lähde rohkeasti liikkeelle. Saatat yllättyä!

”Katso, minä teen uutta; nyt se puhkeaa taimelle, ettekö sitä huomaa? Niin, minä teen tien korpeen, virrat erämaahan.” Jes.43:19

Helena Halt, Rakkauden Äärellä -runosivusto

Muita blogitekstejä