”Joosef, Daavidin poika, älä pelkää ottaa Mariaa vaimoksesi. Se, mikä hänessä on siinnyt, on lähtöisin Pyhästä Hengestä. Hän synnyttää pojan, ja sinun tulee antaa pojalle nimeksi Jeesus, sillä hän pelastaa kansansa sen synneistä. Tämä kaikki tapahtui, jotta kävisi toteen, mitä Herra on profeetan suulla ilmoittanut: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan, ja hänelle annetaan nimeksi Immanuel – se merkitsee: Jumala on meidän kanssamme.” Matt.1:20-23

 

Yksi Raamatun suurimmista lupauksista toteutui ensimmäisenä jouluna. Jumala syntyi ihmiseksi. Tapahtui jotakin, mihin ymmärrykseni ei rehellisesti sanottuna yllä ja veikkaanpa, että niin Joosefilla kuin lupauksen alun alkaen ilmoittaneella profeetta Jesajallakin meni tovi sulatellessa sen mullistavaa sisältöä. Kaikkivaltias Jumala – Hän, joka on luonut koko maailmankaikkeuden ja pitää kaikkea kasassa, syntyi meidän kaltaiseksi ihmiseksi Jeesuksessa. Immanuel – Jumala on kanssamme. Paavali kuvaa tapahtunutta Kristus hymnissä: ”Hänellä oli Jumalan muoto, mutta hän ei pitänyt kiinni oikeudestaan olla Jumalan vertainen vaan luopui omastaan. Hän otti orjan muodon ja tuli ihmisten kaltaiseksi. Hän eli ihmisenä ihmisten joukossa, hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristinkuolemaan asti.” Fil.2:6-8

 

Miten kaikki muuttuukaan, kun yhä syvemmin ymmärrämme ja uskomme, että Jumala on kanssamme. Pimeys ei tunnu pimeältä, kun tiedämme, että Jumala on siellä kanssamme. Myrskyt ja epätietoisuus elämässämme menettävät voimansa, kun tunnemme, että Jumala on niiden keskellä kanssamme. Menetykset, vastoinkäymiset ja jopa tappiotkin asettuvat uuteen valoon, kun näemme, että Jumala on kanssamme.

 

Joulun mullistavaa sanomaa ei ole tarkoitettu vain Joosefin, paimenten ja uskovien ihmeteltäväksi. Jokaisella ihmisellä aina Utsjoelta Delhiin on oikeus kuulla, että Jumalan on kanssamme. Meille on syntynyt Vapahtaja! Jeesus vapauttaa synnin ja kuoleman vallasta. Eikä vain vapauta – vaan tuo mukanaan rauhan ja ilon, joka ei rajoitu vain joulunpyhiin. Hän on kansamme kaikki päivät maailman loppuun asti (Matt.28). Jeesus tuo pimeyteen valon, epätoivoon toivon ja kuolemaan uuden elämän. Hänelle ei mikään ole mahdotonta. Voisiko meillä olla parempaa viestiä kerrottavana epävarmuuden ja toivottomuuden keskellä eläville ihmisille?

 

Mitäpä jos istahtaisit tänä jouluna kaikessa rauhassa glögin, suklaarasian ja Raamatun äärelle ihmettelemään – Jumala on kanssamme.

 

Siunattua joulunaikaa.

Mika Falk, Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja

Muita blogitekstejä