Kohtaamispaikan syksyyn on mahtunut paljon iloa. Toiminnan aloittaminen Mukkulan kirkossa yhteistyössä Keski-Lahden seurakunnan kanssa on ollut monella tavalla inspiroivaa. Vaikka yhteisömme lähentelee jo 25-vuoden ikää, on syksyn aikana koettu selvästikin uuden alun mukanaan tuomaa innostumista. On tuntunut todella hyvältä tulla yhteen kohtaamaan Jeesusta, ylistämään Jumalaa hänen hyvyydestään ja rakkaudestaan meitä kohtaan ja palvelemaan toinen toisiamme.

Mukkulan kirkko on lämmin, kodikas ja helposti lähestyttävä. Tila onkin täyttynyt kerta toisensa jälkeen iloisesta puheensorinasta, lasten äänistä ja raikuvasta laulusta. Yksi erityisistä ilon aiheista on ollut toimintaamme tiensä löytäneet uudet ihmiset. Illoissamme on syksyn aikana nähty monia uusia kasvoja, jotka ovat hyvin suoraan kertoneet etsivänsä hengellistä kotia tai seurakuntaa, jossa voisivat olla osana yhteisöä. Olen iloinnut tavasta, jolla olemme yhteisönä ottaneet nämä ihmiset vastaan ja toivottaneet tervetulleiksi mukaan. Yhdessä tekeminen ja innostuminen ovat näkyneet ja tuntuneet oikeastaan kaikessa toiminnassamme ja vastuunkantamisessa syksyn aikana. ”Usko on saanut teidät toimimaan ja rakkaus näkemään vaivaa” 1.Tess.1:3

Kuluneen syksyn uusia avauksia ja ilon aiheita ovat olleet oman alfakurssin järjestäminen, englanninkielisen toiminnan käynnistyminen sekä Kuningaskunnan paluu -iltamat. Syysleirillä pääsimme testaamaan Kansanlähetysopiston tilojen toimivuutta Ryttylässä ja hyvinhän ne toimivat. Myös K60 -päivät sekä rukous- ja ylistysillat ovat vakiintuneet osaksi toimintaamme, uusia raamattupiirejä on syntynyt, vanhat raamattupiirit ovat jatkaneet toimintaansa ja taloutemme on pysynyt vakaalla pohjalla. Tästä kaikesta saamme olla kiitollisia.

Toki uusissa tiloissa ja ympäristössä toimimisessa on aina myös omat haasteensa, joihin olemme etsineet ratkaisuja. Kirkon parkkipaikka-alue on valitettavan pieni, joten monen täytyy pysäköidä auto kauemmaksi. Onneksi yhteisössämme on paljon teitä reipasjalkaisia, jotka vapaaehtoisesti jätätte autonne kauemmaksi, jolloin parkkialueet jäävät toisten käyttöön. Yhtenä ratkaisuna voisi toimia jatkossa myös kimppakyydit. Rukouspalvelulle emme vielä ole löytäneet aivan niin rauhallista paikkaa, kun toivoisimme, mutta kokeilut tämän suhteen jatkuvat keväällä. Myös tarjoilujen logistiikan ja alkamisen suhteen jatkamme mahdollisimman toimivien ratkaisujen etsimistä keväällä. 

Kuulisimme mielellämme sinun ajatuksiasi, miten siirtyminen Mukkulan kirkolle ja yhteistyö Keski-Lahden seurakunnan kanssa on mielestäni onnistunut. Vastaa kyselyyn ja kerro myös ajatuksistasi, miten Kohtaamispaikka-toimintaa sinun mielestäsi tulisi kehittää. Kyselyyn pääset vastaamaan: Täältä

Yksi Jumalan valtakunnan upeimmista puolista on se, ettei ilon ja innostumisen tarvitse rajoittua vain alkuhuumaan. Silloin, kun olemme yhdistetyt elämän lähteeseen – Jeesukseen – saamme kokea saman kuin Tessalonikan kristityt. ”Meidän tulee aina kiittää Jumalaa teidän vuoksenne, veljet. Siihen on täysi syy, koska teidän uskonne kasvaa kasvamistaan ja koska rakkaus toisianne kohtaan yhä lisääntyy teissä kaikissa.” 2.Tess.1:3 Uskon, että Jumala on avannut meille oven evankeliumin julistamiselle ja ihmisten palvelemiseen Mukkulan alueella. Tätä työtä jatkamme tulevana vuonna yhdessä rukoillen ja Jumalan johdatusta kysellen.Siunattua joulunaikaa siskot ja veljet!

Mika Falk, Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja 

Muita blogitekstejä