Ennen kuin Jeesus vangittiin ja teloitettiin ristillä, hän rukoili seuraajiensa puolesta:

“Minä rukoilen, että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, isä, olet minussa ja minä sinussa. Niin tulee heidänkin olla yhtä meidän kanssamme, jotta maailma uskoisi sinun lähettäneen minut.” Joh.17:20

Kristittyjen yhteys on Jeesukselle niin tärkeä asia, että se pääsee listalle hänen jäähyväisrukoukseensa ennen kuolemaansa. Kyse on enemmästä kuin vain samojen mielipiteiden tai urheilujoukkueen kannattamisesta. Kyse on Jumalan perheväen yhteydestä. Se on yhteyttä, jossa huokuu keskinäinen rakkaus. Se on sisaruutta ja veljeyttä Kristuksessa.

Tällaista perheenomaista yhteyttä ei voi syntyä ilman aitoja ihmissuhteita. Siksi seurakunnan tulisi olla enemmän kuin vain paikka, johon mennä. Sen pitäisi olla perhe, jonka jäsenenä saa olla ja kasvaa yhteydessä toisiin.

“Minä en rukoile vain heidän puolestaan, vaan myös niiden puolesta, jotka heidän todistuksensa tähden uskovat minuun. ” Joh 17:20.

Jeesuksen rukouksessa kristittyjen keskinäinen yhteys on olennainen osa Jeesuksen antamaa tehtävää. Keskinäinen yhteys synnyttää lähetyselämää. Usein ihmiset ovat avoimempia Jeesukselle, kun ovat ensin saaneet maistaa Jumalan rakkautta kristittyjen yhteyden kautta.

Mitä tämä tarkoittaa meille Jeesuksen seuraajille? Jumalan tuntemisen lisäksi olisi hyvä tutustua Jumalan perheeseen. Tässä asiassa Jumala antaa itse suurimman esimerkin: Jos haluaa oppia tuntemaan rakastavan Jumalan, täytyy ensin oppia tuntemaan ihminen – Jumalan Poika.

Viimeiseksi tarjoan pienen, kolmen askeleen neuvon, jota voi soveltaa missä tahansa tilaisuudessa ja porukassa:

1) Yksinäinen ihminen seurakunnassa on hätätila. 2) Omat kaverit voi odottaa. 3) Esittele tämä ihminen jollekin toiselle.

Helpoin asia, jonka voit toisesta ihmisestä oppia, on hänen nimensä.

Peeti Kallonen, Kansanlähetyksen piirijohtaja

Muita blogitekstejä