5%

Elokuun alussa osallistuin yhteisönrakentajille suunnattuun Spirit-seminaariin. Mieleeni jäi erityisesti M4-verkoston johtaja Øivind Auglandin kertomus kotikaupungistaan Kristiansandista, Norjasta, jossa 5% kaupungin väestöstä osallistuu säännöllisesti sunnuntaisin jumalanpalveluksiin. Tämä luku pysäytti minut pohtimaan, mitä sama tarkoittaisi täällä Lahdessa. Miltä näyttäisi, kun 6000 ihmistä kokoontuisi joka sunnuntai eri puolilla kaupunkia ylistämään Jumalaa ja ihmettelemään hänen hyvyyttään. Tarvitsisimme 30 Kohtaamispaikka-illan kokoista tilaisuutta, jotta kaikki mahtuisivat mukaan. Isommat kirkot voisivat toki vetää suurempiakin joukkoja, mutta todellisuudessa jumalanpalveluksia tarvittaisiin paljon enemmän – jokaisessa kirkossa useampia.

Voisiko tällainen tulevaisuus olla mahdollinen myös meillä? Ja jos, niin miten?

Jumalan valtakunnan kasvu on kätketty sinapinsiemenen voimaan. Pienestä ja vaatimattomasta siemenestä voi kasvaa valtava puu, tai ajan myötä jopa kokonainen metsä. Kolmekymmentä yhteisöä ei synny yhdessä yössä, mutta jos jokainen nykyinen yhteisö tavoittaa uusia ihmisiä ja on mukana istuttamassa uusia yhteisöjä, voimme nähdä jotain paljon suurempaa kuin osaamme kuvitella. Silloin 5% ei enää olekaan tavoite, vaan alku jollekin uudelle.

Tällä hetkellä Lahdessa jumalanpalveluksiin osallistuu noin 1% väestöstä – ehkä vähemmänkin. Tämä luku tuo mieleeni Jeesuksen vertauksen kadonneesta lampaasta. Mutta nyt tilanne on päinvastainen: yhden eksyneen sijasta on 99 etsittävänä.

Evankeliumin julistaminen ja uusien yhteisöjen perustaminen ei ole vain pappien, palkattujen työntekijöiden tai lähetystyöntekijöiden tehtävä. Billy Graham sanoi osuvasti: ”Tarvitaan koko seurakunta viemään koko evankeliumi koko maailmaan.” Myös sinä olet osa tätä suurta suunnitelmaa. Tehtävämme ei ole vain julistaa evankeliumia, vaan elää se todeksi arjessamme. Elämämme kristittyinä on se, mikä tekee Jumalan valtakunnan näkyväksi tässä maailmassa.

Kenen luokse Jeesus sinut lähettää? Kenen kanssa sinä voisit osallistua Alfaan tai kenet kutsua mukaan Kohtaamispaikkaan?

 

Mika Falk, Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja

Muita blogitekstejä