Tämä maailma on kovin pimeä paikka. En ajattele nyt niinkään Pohjolan perukoilla pitkäksi venyvää marraskuuta,  vaan tätä elämää kuoleman varjon maassa. Kuinka paljon ihmiselämään mahtuukaan kipua, surua, pelkoa ja ahdistusta ilman koronaakin – pimeyttä sen eri muodoissaan?  Kuinka paljon kaipaammekaan pimeyden keskelle edes häivähdyksiä taivaallisesta valosta?

Yksi Vanhan testamentin upeimmista lupauksista löytyy Jesajan kirjasta. ”Kansa, joka pimeydessä vaeltaa, näkee suuren valon. Niille, jotka asuvat kuoleman varjon maassa, loistaa kirkkaus.” Jes.9:1

Lukiessani kohtaa ihmettelen yhä uudestaan, kuinka etuoikeutettuja olemmekaan! Meidän ei tarvitse jäädä odottamaan lupauksen täyttymistä vaan voimme avata Johanneksen evankeliumin ja nähdä omin silmin, kuinka Jumala täytti antamansa lupauksen Jeesuksessa. ”Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valo. Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.” Joh.1:5-6 ”Todellinen valo, joka valaisee jokaisen ihmisen, oli tulossa maailmaan.” Joh.1:9

Jeesuksessa loistaa Jumalan kirkkaus. Siellä, missä Jeesus on, pimeyden täytyy yksiselitteisesti väistyä. Hän tuo kuoleman keskelle elämän, epätoivon tilalle toivon ja rauhattomuuden keskelle rauhan.

Oikeastaan kaikki pimeys maailmassamme juontaa juurensa ihmiskunnan ensimmäiseen ja suurimpaan katastrofiin.  Syntiinlankeemuksessa jouduimme eroon Hänestä, joka yksin on valo. Ero Jumalasta ja hänen viitoittamasta elämästä vie aina kohti pimeyttä.

Ilman Jeesusta ei yksikään ihminen löydä tietä pois pimeästä. Siksi parasta, mitä elämässä tässä pimeässä maailmassa voi tapahtua, on kohdata Jeesus ja kuulla hänen sanansa: “Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.” Joh.8:12

Saahan Jeesus olla sinun elämäsi valo? Ei vain valaista askeleitasi vaan valaista koko sisimpäsi ja puhdistaa sen kaikesta synnin pimeydestä. Hän tahtoo siirtää sinut pimeydestä valoon, kadotuksen alta taivaan perilliseksi.

Silloin, kun Jeesus on elämämme valo, tulee ymmärrettäväksi, mitä hän tarkoittaa sanoessaan seuraajilleen:  ”Te olette maailman valo.” Matt.5:14. Jeesus lähettää sinut ja minut loistamaan valoaan pimeyden keskelle.

Siunattua joulunaikaa ystävät!

Mika Falk, Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja

Muita blogitekstejä