” Älä pelkää, vaan usko.” Näin Jeesus sanoi synagogan esimiehelle Jairokselle, joka juuri sai kuulla tyttärensä kuolleen. Väentungos oli hidastanut Jeesuksen matkaa tyttären luo ja matkalla Jeesuksen viittaa kosketti verenvuodosta pitkään kärsinyt nainen. 

Hän ei uskaltanut suoraan pyytää Jeesusta auttamaan itseään. Voin kuvitella hänen pelänneen. Hän oli yhteisön silmissä saastainen verenvuotonsa takia. Hän sai yksin kantaa sairauttaan ja siihen liittyvää pelkoa ja häpeää. Epätoivonsa ja pelkojensa keskellä hän kuitenkin oli hyvin rohkea ja uskoi saavansa avun Jeesukselta. Hän lähti väentungoksen keskelle peloistaan huolimatta.

Kerrotaan, että Raamatussa Jumala vakuuttaa meille 366 kertaa: ”Älä pelkää.” Tiedän kokemuksesta, miten musertavaa ja elämää rajoittavaa pelossa eläminen on. Olin kasvanut niin, että elämänhallinnan harha ja vahvuuteensairastuminen saivat minut kuvittelemaan, että ohjaan itse elämääni. Kuitenkin aina kun jouduin valintojeni myötä elämän kanssa törmäyskurssille, huusin Taivaan Isän puoleen: Auta!

Hän vastasi ajallaan ja tavallaan – ei suinkaan aina niin kuin itse olisin toivonut. Niin kauan kuin pyristelin oman vahvuuteni ja viisauteni varassa, sain kulkea murtumisen, pelkojen ja epävarmuuden keskellä.Tuli kuitenkin päivä, kun voimattomana en jaksanut enää edes uskoa itse ohjaavani elämääni, vaan antauduin ja huutoni kuului: Isä auta! Tapahtukoon Sinun tahtosi.

Pelkäänkö enää? Kyllä. Koenko turvattomuutta? Kyllä. Tahtoisinko  vielä hallita omaa ja läheisteni elämää? Varmasti niinkin. Mikä sitten on muuttunut? Se, että uskon ja tiedän, että jokaisena päivänä Jeesus sanoo myös minulle:” Älä pelkää, vaan usko!” Voin huutaa Hänelle pelkojeni, ahdistusteni ja epävarman hallitsemattoman elämän keskellä: ”Auta! Tapahtukoon Sinun tahtosi!” Ja tiedän, etten ole yksin. Hän ei hylkää ja Hänen suunnitelmansa on parasta, mitä elämässäni voi tapahtua. Hän on itse sanassaan luvannut:

”Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.” Jeremia‬ ‭29:11‬ ‭

“Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat, älkää vaipuko epätoivoon.” Johannes‬ ‭14:27‬ ‭

Ulla Töyrylä

 

Kaipaatko rukousta? Jätä rukousaiheesi esirukoustiimillemme tästä!

Muita blogitekstejä