Psalmi 57:2–4

2  Armahda minua, Jumala, armahda minua, sinuun minä turvaan.

Minä kätkeydyn siipiesi suojaan, kunnes myrsky on ohitse.

3  Minä huudan avukseni Jumalaa, Korkeinta, hän vie asiani päätökseen.

4  Kun vainoojani herjaavat minua,
hän lähettää taivaasta avun ja pelastaa minut. (sela) Hän antaa armonsa, hän on uskollinen!

 

Kun rukoilemme, että ihmiset voisivat uskoa Jeesukseen, tiedämme samalla, kuinka vaikeaa on näinä päivinä puhua
heille Jumalaan liittyvistä asioista. Jopa pelkkä Jumalan mainitseminen voi olla joissakin tilanteissa erittäin vaikeaa. Noissa tilanteissa ja perheissämme meille jää kuitenkin mahdollisuus evankelioida oman elämämme todistuksella, vieraanvaraisuudella, tarjoutumalla rukoilemaan toisten puolesta ja huutamalla avuksi Pyhää Henkeä.

Kaikki nämä ovat voimakkaita tapoja, mutta rukous toisen puolesta on aivan omaa luokkaansa, koska se luo sillan uskomattoman ja Jumalan välille pikemminkin kuin uskomattoman ja uskovaisen välille. Rukouksen tarjoaminen lahjana uskomattomalle siirtää huomion pois itsestämme kohti Jumalaa. Yllättävää kyllä uskomattomat usein edelleen hyväksyvät tarjouksemme rukoilla heidän puolestaan.

Me, jotka uskomme, rukoilemme luottamuksessa ja toivossa, ja luotamme siihen, että Jumala voi toimia. Ne, jotka eivät usko pitävät rukousta todennäköisemmin toiveena, huutona tai viimeisenä turvakeinona. Psalmissa 57 kaikkein yllättävintä on luottamus Jumalan rakkauteen ja toimintaan, jolla se käsittelee lukuisia vaikeita tilanteita. Päivän jakeissa kirjoittaja nimeää vaikeat tilanteet ja huutaa hädässään, mutta myöhemmin kuulemme psalmissa luottamuksen sanoja siitä, kuinka Sinun armosi ulottuu taivaisiin, sinun uskollisuutesi ylös pilviin.

Käytä tätä psalmia päivän rukouksissasi aivan kuin olisit itse se, jonka puolesta rukoilet, ja kerro hänen sijastaan hänen tarpeistaan ja hädästään Jumalalle.

Tule, Pyhä Henki, ja saata päätökseen armotyösi minussa; Auta _______________________(ystäviäni)
tunnistamaan, että teet jo nyt työtäsi heissä.

 

Muita blogitekstejä