Psalmi 116:5-9

Herra on oikeamielinen ja laupias, meidän Jumalamme on armollinen.

Herra on avuttomien suojelija. Kun voimani uupuivat,
hän tuli avukseni.

Nyt olen saanut rauhan, Herra piti minusta huolen.

Hän pelasti minut kuolemasta, hän säästi silmäni kyyneliltä,
ei antanut jalkani astua harhaan.

Minä saan vaeltaa Herran edessä elävien maassa.

Tulkoon Sinun Valtakuntasi -kampanjan keskiössä on rukous sen puolesta, että ihmiset voisivat tulla tuntemaan Jeesuksen.

Psalmimme ovat tähän asti kutsuneet meitä kertomaan Jumalasta ja omasta elämästämme osana tätä kertomusta ja jakamaan toisten kanssa, miten Jumala on koskettanut meidän elämäämme.

Tämän päivän psalmi rakentaa tälle pohjalle ja suuntaa kiitollisuuteen. Saman psalmin kolmannessa jakeessa kirjoittaja kertoo, kuinka kuoleman köydet kiertyivät ympärilleni… ja minut valtasi tuska ja murhe. Tähän lukeutuvat elämämme kamppailut ja taistelut, ajat, jolloin käännymme avuttomina Jumalan puoleen ja löydämme tien eteenpäin. Nuo pienet Jumalan armon ja myötätunnon kokemukset kumpuavat psalminkirjoittajan suusta: meidän Jumalamme on armollinen, Herra piti minusta huolen.

Jumala tarjoaa meille kuitenkin vielä paljon enemmän kuin olemme tähän asti kokeneet. Psalmi viittaa siihen jakeessa 8 kertoessaan kuolemasta vapautumisesta. Meitä muistutetaan siitä, että Jumalan Poika Jeesus tuli tähän maailmaan ja rakasti meitä syntisiä sekä vapautti meidät kuolemalla ristillä.

Lopulta psalmi saa aikaan kolme asiaa:

  • se ohjaa huomiomme siihen, mitä Jumala on jo nyt tehnyt puolestamme ja kutsuu meitä olemaan kiitollisia;

  • se rohkaisee meitä jakamaan kiitollisina kertomuksemme ystäviemme kanssa; ja

  • se kutsuu meitä rukoilemaan niiden puolesta, jotka eivät vielä tunne Jumalan huolenpitoa omalla kohdallaan ja jotka eivät vielä osaa kiittää Jumalaa.

Tule, Pyhä Henki, ja täytä sydämemme syvällä kiitollisuudella; Näytä ystävillemme ja erityisesti,page11image259715456 kuinka paljon Jumala tekee heidän vuokseen.

Muita blogitekstejä