Tulkoon sinun valtakuntasi on kansainvälinen rukousliike, joka kutsuu kristittyjä rukoilemaan helatorstaista helluntaihin. Rukoilemme erityisesti, että yhä useampi ihminen oppisi tuntemaan Jeesuksen. Rukoilemme kampanjan aikana yhdessä ja rohkaisemme jokaista rukoilemaan itselleen sopivalla tavalla. 

 

Kampanja kestää 11 päivää helatorstaista helluntaihin. Tänä aikana pyydämme, että jokainen kampanjaan osallistuva:

  • rukoilee, että oma suhde Jeesukseen Kristukseen syvenisi.
  • rukoilee 5 ystävän tai perheenjäsenen puolesta, jotta nämä löytäisivät Jeesuksen Vapahtajanaan.
  • rukoilevan Pyhän Hengen voimaa, jotta olisi vaikuttava Jeesuksen todistaja elämällään.

 

Kohtaamispaikka mukana kampanjassa

  1. Kohtaamispaikassa rukoilemme kampanjan aikana yhdessä joka päivä klo 12 Kohtaamispaikan Zoomissa. Olet tervetullut mukaan rukoushetkiin aina kun sinulle sopii.
  2. Julkaisemme kampanjan aikana joka päivä Novena – rukouskirjan tekstin, joka on yksi mahdollinen tapa rukoilla yhdentoista päivän aikana.

Rohkaisemme jokaista kohtaamispaikkalaista varaamaan aikaa rukoukselle tulevina päivinä ja toteuttamaan sitä itselleen sopivalla tavalla. Tutustu kampanjan sivuihin: https://www.thykingdomcome.global/fi Alla on avattuna, mistä Novena -rukouskirjassa on kyse ja kuinka käyttää sitä.

 

Mika Falk, Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja

 

Kuinka rukoilla Novenaa?

Novena on yhdeksän päivän mittainen rukous, joka yleensä rohkaisee meitä rukoilemaan jonkin tietyn asian puolesta. Toisen puolesta rukoilemista sanotaan esirukoukseksi. Yhdeksän päivän rukouksemme alkaa helatorstain pohdinnalla ja päättyy helluntaihin. Näiden tarkoituksena tarkoituksena on auttaa valmistautumaan ja kiittämään Jumalaa.

 

Ennen kuin aloitat

  • Valitse rukoillen viisi ihmistä, joiden puolesta rukoilet näinä yhtenätoista päivänä, että he voisivat tuntea Kristuksen muuttavan rakkauden.

  • Varaa jokaisena päivänä itsellesi aika, jonka voit omistaa rukoukselle. Tarvitset tähän vain noin kymmenen minuuttia.

  • Laita itsellesi muistutus tästä puhelimeesi tai lappu jääkaapin oveen tai johonkin näkyvälle paikalle, että muistaisit rukoilla joka päivä.

 

Tulkoon Sinun Valtakuntasi -rukous

Kaikkivaltias Jumala,
sinun ylösnoussut Poikasi
on lähettänyt meidät maailmaan saarnaamaan valtakuntasi hyvää sanomaa:
sytytä meidät Hengelläsi
ja täytä sydämemme rakkautesi tulella,
että kaikki, jotka kuulevat sinun sanaasi tulisivat vedetyiksi luoksesi
Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta. Aamen.

 

Sitoudumme rukoilemaan joka päivä helatorstaista helluntaihin ystäviemme ja perheemme puolesta, että he voisivat tulla tuntemaan Kristuksen rakkauden, toivon ja rauhan. Käytämme tänä vuonna psalmeja rukouksemme ja pohdintamme rakenteena ja oppaana tukeutuen siihen ajatukseen, jonka mukaan ’Jumala on tahtonut ilmoittaa itsensä psalmien salaisuudessa’. [Thomas Merton, Praying the Psalms]

 

Voit tätä varten ajatella kutakin psalmia moniäänisenä keskusteluna. Jumala on yleensä yksi äänistä, joskaan ei aina. Keskustelussa kuuluvat myös ihmisten äänet, joista jotkut laulavat ylistystä, toiset valittavat, lepäävät tai ovat lannistettuja, vihaisia tai anteeksiantavia. Kolmantena mukaan tulee oma äänesi olipa se äänetön tai välitöntä vastausta vaativa. Kysymme kuitenkin aina, keiden ovat ne monet ihmisäänet, jotka valituissa psalmeissa kuulemme? Tunnistammeko heissä ystävän tai vihollisen, naapurin tai muukalaisen, ihmiset, joiden puolesta rukoilemme usein vai ne, joiden puolesta emme ole koskaan edes ajatelleet rukoilla, mutta joille nyt rukoilemme suurinta mahdollista lahjaa, Kristuksen omakohtaista tuntemista?

 

Joskus psalmien keskustelut ovat suoraviivaisia. Toisinaan ne taas saattavat tuntua sekavalta puheensorinalta, jossa puhutaan toistensa päälle ja toisiaan vastaan. Meidän tehtävämme – se mihin näinä päivinä sitoudumme – on ryhtyä eräänlaiseen hengelliseen salakuunteluun! Niin kuin missä tahansa ’tietoisessa kuuntelemisessa’, emme pyri niinkään erittelemään tai päätymään tiettyihin johtopäätöksiin, vaan sitoudumme yksinkertaiseen läsnäoloon, olemaan Jumalan läsnäolossa maailmaa varten. Saatamme erityisesti haluta etsiä päivittäisistä psalmeistamme kohtia, joissa voimme kuulla ystäviemme ja perheenjäsentemme äänen.

 

Kun kuuntelemme kärsivällisesti, jotkut äänet voimistuvat toisten heikentyessä. Psalmeja rukoillessa meidän tehtävämme on erityisesti pitää kiinni niistä äänistä, jotka vaativat huomiotamme, ja kantaa ne Jumalan eteen itkien tai nauraen ja viipyä näin, kunnes Jumala taas sallii meidän lähteä.

 

Jokaiseen päivään kuuluu jokin psalmi, teksti ja kuva. Helatorstain ja helluntain avaus- ja päätöspäivät ovat kuin kirjatuet, jotka pitävät välissä olevia päiviä paikallaan, luovat niiden teeman ja tuovat sen päätökseen. Kuvien tarkoituksena ei ole toimia psalmien kuvituksena vaan rikastuttaa rukoustamme. Voit nauttia niistä, käyttää niitä tai sivuuttaa ne. Mutta mitä tahansa teetkin, nauti rukouksesta!

 

KERROMME KERTOMUSTA

Psalmi 47:6–8

Jumala nousee valtaistuimelleen, riemuhuudot kaikuvat, pasuunat soivat.

Ylistäkää Jumalaa, kuningastamme, ylistäkää ja laulakaa!

Hän on koko maailman kuningas. Laulakaa hänelle psalmi.

Muita blogitekstejä