Jeesuksen seuraajilleen antama tehtävä on harvinaisen selvä: ”Mennä ja tehdä kaikista kansoista hänen opetuslapsiaan.”

Kun katsot ympärillesi, mitä näet? Näetkö eri-ikäisiä ihmisiä monista kansallisuuksista, eri uskonnoista ja kulttuureista, jotka odottavat, että he voisivat oppia tuntemaan Jeesuksen Herrana ja Vapahtajana? Näetkö sadon, joka on valmis korjattavaksi? Vai näetkö paremminkin kasan kuivuneita luita – mahdottoman tehtävän?

Jeesus sanoi opetuslapsilleen lähettäessään heidät työmatkalle: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.” Luuk.10:2

Jeesus näki edessään sadon, jonka hänen seuraajansa tulisivat korjaamaan talteen. Jeesus näki mittaamattoman arvokkaita ihmisiä, Jumalan kuvia, joiden puolesta hän tulisi kuolemaan ristillä lunastaakseen heidät itselleen. Jos me sen sijaan näemme kuolleita luita, vika ei välttämättä ole silmissämme vaan uskomme pienuudessa.

Hesekielin kirjan luvussa 37 Jumala johdattaa profeettansa näyssä laaksoon, joka on täynnä rutikuivia, kuolleitten luita. Jäljellä ei ole ripaustakaan elämästä. Jumala kysyy profeetalta kysymyksen, joka käy suoraan kohti ja laittaa vahvemmankin uskon koetukselle: ”Voivatko nämä luut herätä eloon?”

Kuollut on kuollut. Tiedämme varsin hyvin, että on mahdotonta, että kuollut heräisi itsestään eloon. Ei myöskään hengellisesti kuollut voi saada itsessään aikaan hengellistä heräämistä. Hesekiel 37 kertoo, että tarvittiin Jumalan sana, ja luista alkoi muodostua ”luvuton ihmisjoukko”, joka heräsi eloon.

Jumalan sana on elävä ja väkevä. Jumala on kätkenyt voimansa evankeliumiin. Vain sillä on valta ja voima herättää niin nukkuvat kristityt kuin hengellisesti täysin kuolleet ihmiset. Minä en voi siirtää itse itseäni tai ketään muutakaan kuolemasta elämään – vain Jumalan Sana voi sen tehdä.

Profeetta Hesekielin tehtävä oli toimia näyssä sanansaattajana, Jumalan työtoverina, joka sanoi luille: ”Kuulkaa Herran sana.”

Kenen luokse tahdot Herra tänään lähettää minut viemään sinun Sanasi?

Mika Falk, toiminnanjohtaja Lahden Kohtaamispaikka

Muita blogitekstejä