Miltä näyttäisi Jeesuksen näköinen elämä sinun housuissasi?  Löytyisikö arjen aamurutiineihin enemmän aikaa Raamatun lukemiselle tai rukoukselle? Vähenisikö jatkuva kiire ja stressi ja ihmisten kohtaamiselle olisi enemmän tilaa?  Muuttuisivatko lounaan keskusteluaiheet tai se, kenen kanssa ylipäätänsä lounaalle menet? Miten Jeesus kasvattaisi lapsiasi tai miten hän kohtelisi puolisoasi, naapureitasi ja sukulaisiasi?

 

Apostoli Johannes kirjoitti vanhoilla päivillään kirjeessään:

” Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä. Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä. Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään. Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli.”1. Joh.2:3-6

 

Johannes oli vakuuttunut siitä, että meidät on tarkoitettu elämään samalla tavoin kuin Jeesus eli – elämään siis Mestarin jalanjäljissä. Jotta näin todella voisi tapahtua, meidän täytyy yhä uudestaan nähdä Jeesus sellaisena kuin evankeliumin kirjoittajat hänet meille esittävät. Avaa siis Raamattusi ja pysähdy katselemaan Jeesusta. Opi esimerkiksi siitä, miten hän viettää aikaa Taivaallisen Isänsä kanssa, millaisia ihmissuhteita hän rakentaa tai miten hän suhtautuu vaikkapa elämänsä sotkeneisiin ihmisiin.  Meidän tulee myös kuunnella Jeesusta. Mitä hän puhuu meille itsestään tai vaikkapa Jumalan valtakunnasta.Anna sen, mitä näet ja kuulet, upota syvälle sydämeesi ja tehdä hyvää työtä sinussa. Jumalan voima on kätketty evankeliumiin.

 

Ja sitten vielä se kaikkein vaikein osa. Noudata.Toimi sen mukaan, mitä näet ja kuulet. Juuri tästä Jeesus opettaa vuorisaarnan lopussa, kun hän kertoo vertauksen kahdesta rakentajasta (Matt.7:24-27). Alituisena vaarana on, että kuulemme kyllä, mutta emme tee sen mukaan, mistä Jeesus meille puhuu.

 

Elämä Mestarin jalanjäljissä on jatkuvaa oppimista Jeesukselta. Se on yrittämistä silläkin uhalla, ettei osaa niin hyvin kuin Jeesus tai ne jotka ovat jo pidempään kulkeneet Mestarin jalanjäljissä. Kaikkien yritysten ja erehdysten keskellä muista, mitä Johannes kirjoittaa Jeesuksesta evankeliuminsa alussa: ”Hänen täyteydestään me kaikki olemme saaneet armoa armon lisäksi.” Joh.1:16

 

Mika Falk, toiminnanjohtaja Lahden Kohtaamispaikka

 

Muita blogitekstejä