Jäsenkirjeen loppuosassa on lasku maksamattomasta jäsenmaksusta. Merkkaan sen päässäni to-do listalle. Jäsenmaksu unohtuu. Kohtaamispaikassa on mahdollisuus maksaa jäsenmaksu kortilla. Lompakko jäi autoon. Se on vain kympin, ei se nyt ole niin tärkeä. Kompensoidaan kolehdilla. Menee vuosi ja hups, en ehkä maksanut sitä ollenkaan. Korjataan tänä vuonna. Kerran sama kävi eräässä toisessa yhdistyksessä. Lensin sieltä ulos. Pääsin kyllä takaisin, kun maksoin karhukirjeen. Toivottavasti pankkivirkailijamme ei lue tätä, meidän asuntolainamme varmaan peruttaisiin. Kohtaamispaikka on ollut minulle armollinen, eikä jäsenmaksun unohtuminen ole johtanut jäsenyyden lakkaamiseen. Tuo vuosittainen kymppi on kuitenkin taloushallinnolle ainoa tapa selvittää, haluaako jäsen vielä olla yhdistyksessämme. Jäsenmaksu on ilmoitus jäsenyyden jatkumisesta ja perustuu yleisesti yhdistyksien toimintaperiaatteisiin, joten yritän jatkossa enemmän. Lupasin muuten viimeviikolla saman puolisolleni avainten ja pankkikorttien tallessa pitämisen kohdalla. Yrittää enemmän hävittää vähemmän. Jatkuvaa paremmaksi pyrkimistä tämä elämä.

Olen viimeaikoina pysähtynyt Kohtaamispaikan hallituksen kokouksien seurauksena pohtimaan, mikä on jäsenyyden merkitys. Ei siis pelkästään tuon kympin vaan koko liittymiskuvion idea. Itse olen luterilainen ja kuulun jo kirkkoon. Miksi pitäisi liittyä Kohtaamispaikka yhdistykseen? Vastaus on selkeä. Ei pitäisi.

Mutta kannattaa! Verkkosivuja lainatakseni: “Lahden Kohtaamispaikka ry toteuttaa ja edistää tarkoituksensa mukaisesti Kohtaamispaikan nimellä tunnettua yhteisöllistä toimintamuotoa, joka painottuu hengelliseen uudistumiseen, seurakunnattomien ihmisten tavoittamiseen ja osallistujien aktiivisuuteen” . Eli toisin sanoen, Kohtaamispaikka ry ylläpitää säännöllisiä jumalanpalveluksia omalla tyylillään, rakentaa 3 kertaa vuodessa leirejä ja järjestää eri-ikäisille toimintaa. Yhdistys maksaa työntekijöidensä palkat ja toimii lahjoitusvaroilla. Jos kukaan ei liittyisi yhdistykseen, yhdistyksellä ei olisi toimintakykyä. Kohtaamispaikan ovet sulkeutuisivat. Jäsenet ovat toiminnan perusedellytys. Osallisuus ei vaadi nimiä papereihin eikä minkäänlaisia maksuja, leirilaskuja lukuunottamatta. Liittymällä jäseneksi, ottaa kuitenkin osaa toimintaan hieman syvemmin. Saa esimerkiksi äänestää vuosikokouksessa. Liittyminen on ikään kuin kannanotto: “Haluan kuulua tähän virallisesti”.

Itsehän liityin kohtaamispaikkayhdistyksen jäseneksi, kun olin käynyt toiminnassa 7 vuotta. Hidas Hämäläinen ehkä? Minä suodatin kirkossa pienen lapsen kanssa istuessani kaiken epäoleellisen, mikä ennen pyhäkoulua lausuttiin. Tämmöiset informatiiviset sisällöt eivät yleensä kuuluneet siihen aikaan, kun minä keskityin, joten en kertakaikkiaan ymmärtänyt jäsenyyden merkitystä, sillä toimintaan on voinut ja voi edelleen osallistua ilmankin jäsenyyttä.

Haluaisitko sinä liittyä Kohtaamispaikka ry:n jäseneksi? Klikkaa tästä ja ota kantaa myös jäsenyyden muodossa. Jäsenmaksu 10e, ei muita sitoumuksia.

Jasmin Kauko

Muita blogitekstejä