Evankelistapäivien helminauha

Lahdessa järjestettiin evankelistapäivät 15.-16.8.2017. Kaikki sai alkunsa yli 20 –vuotta sitten rovasti, evankelista Kalevi Lehtisen näystä koota eri taustayhteisöissä ja seurakunnissa palvelevat evankelistat yhteen. Kohtaamispaikasta meitä osallistui tämän vuoden päiville yli kymmenen hengen joukko ja tässä koottuna muutamia päivien aikana tekemiämme löytöjä, kysymyksiä ja muistiinpanoja. En yrittänyt editoida tekstistä yhtenäistä kokonaisuutta, vaan olkoot muistiinpanot, kuin helmiä nauhassa, joiden kohdalle voit pysähtyä kanssamme ihmettelemään.

 

*Kaikki lähtee liikkeelle siitä, että olemme itse kohtaamassa Herraa. Meidän tulisi luoda arjessa tapa ja muoto, jossa olemme Jumalan läsnäolossa. Minun vastuullani on, että otan ajan hiljentyä ja Jumala lupaa tulla siihen hetkeen. Miksi en tekisi niin? Ymmärrän, ettei muiden rukoukset ylläpidä omaa suhdettani Jumalaan. Huomaan janon kasvavan sisälläni.

 

*Jumalan tahdossa ihminen on parhaimmillaan. Jumalan läheisyydessä ihminen kukoistaa.

 

*Millainen on tehtäväni Jumalan valtakunnan lähettiläänä? Mistä saan voimaa mennä maailman ihmisten luo, jopa susien keskelle? Käytännön vinkkejä: sulautukaa maastoon, älkää kehitelkö liturgioita, puhukaa normaalia kieltä, kohdatkaa ihmisiä arjessa, palvelkaa, auttakaa arkisissa asioissa. Siitä lähtee luottamus kasvamaan.

 

*Susia ei tarvitse omin voimin pelotella tai uhkailla – siihen me lampaat emme yksinkertaisesti pysty. Susi ei pelkää lampaan kovaakaan ääntä, vaan läsnä olevaa Paimenta. Vaikka määkiminen on onnetonta niin paimenen läsnäolo ratkaisee!

 

*Jumalan valtakunnan levittäminen on Jeesuksen kirkkauden ja rakkauden levittämistä.

 

*Suomessa on paljon ihmisiä, jotka palavat halusta kertoa Jeesuksesta – se rohkaisee.

 

*Meidän tulisi olla rohkeampia rukoilemaan ihmisten puolesta ja esittää yksinkertainen kysymys tilanteen tullessa eteemme: ”Voinko rukoilla puolestasi”

 

*Armolahjat ovat tarkoitettu seurakunnan käyttöön. Siellä missä ollaan avoimia ja armolahjat saavat toimia, siellä on kasvua.

 

*Jeesus kiinnostaa ihmisiä.

 

*Kutsumus, jota ei voi toteuttaa, on kuin ”Piru”(positiivinen)joka riivaa ihmistä sisältä päin. Kutsumus, jota toteuttaa…, silloin hyökkäykset ja riivaukset tulevat ulkoa päin.

 

*Omalla palvelupaikalla on hyvä pitää mielessä: teemmepä mitä tahansa, oleellista on se, että Jumala on siinä mukana. Ellei ole, kaikki jää puuhasteluksi.

 

*Rukoilen, että voisin vapautuneesti palvella Jumalaa – ilman häpeää ja pelkoa. Täynnä luottamusta ja rohkeutta ilolla oman persoonani kautta.

 

*Jumalalla on näky sinusta. Jumalalla on näky siitä työstä, johon hän on kutsunut sinut. Saamme rukoilla yhä uudestaan: Jumala auta minua olemaan osa sitä, mitä sinä haluat tehdä tässä kaupungissa ja maassa.

 

*Sain kokea ja oppia tuntemaan rakastavaa Jeesusta ja juuri nyt tuntuu siltä kuin istuisin hänen hellässä syleilyssään.

 

*Kelpaan ja olen arvokas ilman suorituksia.

 

*Ensimmäistä kertaa minusta tuntui todella hyvältä ja hoitavalta rukoilla toisen ihmisen puolesta. Kuuntelevassa rukouksessa on jotakin, mikä puhuttelee ja kiinnostaa. Toiselle ihmiselle voi sanoa vaikka vain, että Jeesus sinua siunatkoon ja se riittää. Evankelioinnista tulikin yllättäen helpompaa ja voisin ajatella, että ehkä uskaltaisin näin jotakuta joskus kutsua Jeesuksen luokse. Aika näyttää.

 

*Evankeliumi työ ei ole minun hartioillani – Tämän on evankeliumia evankelistalle.

 

*Meitä ei hyödytä, että tunnemme karikot. Meidän tulee tuntea reitti.

 

*Tehtävämme ja kutsumme maailmassa: vapauttaminen, herättäminen, puhdistaminen, pahan ulosajaminen ja hyvän sanoman julistaminen.

 

*Kun kutsumme ihmisiä Kohtaamispaikkaan viestillä ”tule sellaisena kuin olet”, sisältääkö se myös sen, että ihminen saa tulla ongelmineen, kriiseineen, riippuvuuksineen? Autammeko heitä?

 

*Olemmeko syntikeskeinen vai Jeesuskeskeinen yhteisö?

 

*Olenko valmis häviämään väittelyn, voittaakseni sydämen?

 

*Jeesus tulee meihin haavojen kautta ja loistaa meistä haavojen kautta.

 

Mika Falk, Lahden Kohtaamispaikan toiminnanjohtaja

Muita blogitekstejä