Viime sunnuntain Kohtaamispaikassa heitettiin haaste rukousystävän hankkimisesta. Ei hätää, jos missasit kyseisen illan. Opetus on netissä kuunneltavissa ja löydät sen täältä.

Minua on siunattu hyvällä rukousystävällä, kenen kanssa olemme tällaista viikoittaista tapaamista toteuttaneet jo jonkin aikaa. Olemme jakaneet arkea ja pohtineet elämän suuria kysymyksiä ja kaikkea siltä väliltä. Tapaamiset ovat olleet keitaita arjen pyörityksen keskellä. Jaan tässä blogissani muutamia löytöjä yhdessä rukoilemisesta.

Aivan ensimmäiseksi rukousystävää etsiessä on hyvä kiinnittää huomiota siihen, että on samalla aallonpituudella. Homma ei toimi, jos sanomisiaan täytyy varoa tai joutuu korvat punaisena kuuntelemaan toisen ”hurjaa” elämää. Toiseksi on hyvä etsiä sopiva, säännöllinen ajankohta kummankin kalenterista. Vielä kolmanneksi on hyvä sopia odotuksista ja tapaamisen kestosta: nähdäänkö vartti ”tiiviisti rukoillen” vai varataanko mieluummin tunti, jolloin ehtii jo hieman enemmän jakaa vaikkapa oman elämän kysymyksiä.

Tapaamisemme ovat antaneet minulle vakautta niin arki- kuin hengelliseen elämään. Omat ongelmani ovat asettuneet paremmin oikeisiin mittasuhteisiin keskusteluissamme. Hengellisesti olen kasvanut luottamuksessa Jumalan varjelukseen ja johdatukseen.

Säännöllinen elämäntapa on kaiken kaikkiaan itselleni tärkeää. Luen joka aamu Raamattua lukuohjelman mukaan. Teen aamutoimet järjestyksessä ja yritän kaiken muunkin rutistaa rutiineihin. Säännölliset tapaamisemme rukousystävän kanssa ovat minulle siis tärkeät. Uskon Jumalankin kätkevän paljon hyvää säännöllisyyteen vai mitä olet mieltä vaikkapa Vanhan testamentin rituaaleista? Eikö kroppakin toimi paremmin säännöllisellä ruokavaliolla kuin epäsäännöllisellä naposteluilla? Siksi kannustan säännöllisyyteen myös rukoustapaamisten suhteen. Säännöllinen hengellinen elämäntapa parantaa hengellisyyttä ja pystyn kokemaan Jumalan läsnäolon elämässäni paremmin joka päivä.

Jos koet, että elämäsi on ihan hyvää, etkä tarvitse Jumalan erityistä huolenpitoa, mietipä ”opetusta sammakon keittämisestä”: Jos sammakon laittaa kattilaan ja keittää veden hiljalleen kiehuvaksi, vaihtolämpöinen sammakko ei hyppää pois, mutta jos sammakon heittää kuumaan veteen, se hyppää heti pois. Voisiko olla niin, että olet turtunut elämäsi ”lämpötilaan” ettet hoksaa toivoa parempaa? Jos uskot, että viikoittainen liikunta on hyväksi terveydelle, uskotko, että viikoittainen rukousystävätapaaminen on hyödyksi hengellesi?

Kuvittele vielä, mitä kaikkea Jumala voikaan saada yksittäisen rukoilevan ihmisen elämässä aikaan. Entä kun kaikki kohtaamispaikkalaiset rukoilevat säännöllisesti viikoittain? Onko sillä merkitystä? Jos et usko, niin älä ihmeessä panosta hengelliseen elämään. Jos uskot, mieti tarkkaan, millä sijalla rukous on kalenterissasi ja etsi itsellesi rukous ystävä!

Pyysin sateen sijaan pilvistä säätä, Sinä annoit auringon paisteen.
Pyysin voimaa, Sinä annoit nöyrän sydämen.
Pyysin neuvokkuutta pärjätä itse, Sinä johdatit askeleet.

Herra Jeesus Kristus, ole minulle syntiselle armollinen.

Siunattua kevättä meille ja heille, joiden puolesta rukoilemme!

 

Jukka-Pekka Vehkala, rukouksin kannettu tavis

 

 

Muita blogitekstejä